Tuesday 27 May 2014

ESP (Energizing Soy Protein)

Energizing Soy Protein

Energizing Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang Soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula setiap 850g (satu tin Energizing Soy Protein) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.Sangat sesuai untuk semua peringkat umur tua dan muda. Manakala kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap kencing manis.


Satu hidangan Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.



Indeks Glisemik Rendah

Tahukah Anda?

Tahap glisemik indeks yang rendah melepaskan gula ke dalam darah secara perlahan. 

Mengekalkan tahap gula yang rendah dalam darah amat penting bagi mengurangkan berat badan dan kesihatan dalam jangkamasa panjang.


Maka disebakan ini ramai orang yang berjaya kuruskan badan dengan ESP.Ini adalah fakta yang telah di buktikan oleh ujian klinikal oleh para saintis.


Oleh itu ESP amat sesuai bagi mereka yang mempunyai penyakit kencing manis, darah tinggi dan pastinya sgt sesuai bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan.

Kepentingan Protein

Protein adalah bahan utama dalam pembentukkan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga meransang fungsi psikologi. Maka setiap organ kita memerlukan protein. Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ.

Manfaat utama protein

 Awet muda
asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ kulit. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.

☞ Baik untuk hormon
Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol , mencegah osteoperosis dan sakit jantung.

☞ Kulit remaja
Meransang pembentukkan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

☞ Pembekal tenaga
Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.

☞ Membaiki pigmentasi
Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua

☞ Membaiki memori
Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan

No comments:

Post a Comment