Wednesday 28 May 2014

Garlic Shaklee

Garlic Complex

Bawang Putih atau Garlic digunakan turun temurun dalam perubatan dan masakan. Bawang Putih digunakan dalam bentuk segar (Untuk masakan dan perubaatan), dikeringkan dan juga diproses dalam bentuk serbuk . 

Penyimpanan yang sempurna membolehkan bawang putih tahan lama sehinga beberapa bulan. Di Malaysia semua bangsa menggunakan bawang putih dalam masakan harian terutamanya masyarakat Cina dan menjadi satu kemestian. Ia telah digunakan semenjak 510 sSM di China sebagai tumbuhan sihat untuk kesihatan manusia. Menjadi satu budaya di Korea dimana orang-orang tua memakan bawang putih mentah di kebun dan kuil

Khasiat bawang putih memang diketahui sangat berguna untuk kesihatan manusia kerana membantu dalam :

Membunuh parasit, 
Membantu dalam sistem pernafasan, 
Perbaiki sistem penghadaman dan kandungan tenaga yang rendah.
Berfungsi sebagai anti bakteria, 
Bawang putih di dapati sangat baik untuk mengelakkan penyakit serangan jantung
Mengurangkan tekanan darah tinggi dan penyakit kanser.
Kajian saintis juga mendapati bawang putih mampu mengurangkan penyempitan kolesterol pada saluran darah dalam kardiovaskular manusia.
Kajian lain nyatakan ianya dapat kurangkan kandungan gula dalam badan
Mengurangkan batuk.
Bawang putih mempunyai khasiat sebagai antibiotik alami di dalam tubuh manusia.
Dapat memecahkan kolesterol yang menyekat perjalanan darah pada salur darah dan kolesterol ini dikenal pasti sebagai punca kepada penyakit darah tinggi.
Ia juga membantu menyegarkan pernafasan sekalipun tempat yang banyak karbon monoksida (asap kenderaan).

Perbezaan Shaklee:

Shaklee Garlic di perbuat dari bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California, USA di waktu musim panas.

Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif (tidak semua tablet garlic yang dijual dipasaran mengandungi Allicin aktif)

Khasiat Garlic Shaklee

 Mengandungi spearmint
Memertingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung

Antibiotik yang selamat dan semulajadi
Garlic merupakanantibiotik semulajadi yang selamat untuk kegunaan jangka panjang bagi mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.

Menghalang alergi
Mempertingkatkan ketahanan terhadap penyakit berkait dengan sistem imun seperti sinus, alergi, athma, selesema dan hepatitis

Mempertingkatkan sistem penghadaman
Formula uniknya mampu membantu dalam masalah berkaitan sistem penghadaman seperti kembung perut, gastrik dan ketidakhadaman. Juga mampu menentang bakteria H.pylori dan menghalang ulser gastrik.

Memoderatkan tekanan darah tinggi
Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet setiap hari akan menurunkan tekanan darah tinggi sehingga 8 point.

Detoksifikasi
Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksid yang akan menaikkan tekanan darah. Ia juga mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati berpunca dari bahan kimia.

Menurunkan kolestrol
Menurunkan kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan pembekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung, menghalang strok dan penyakit koronari.

Mencegah kanser 
Membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetus kanser iaitu nitrosamine.

Menstabilkan glukos
Menolong menstabilkan glukos di dalam tubuh kita.


Kini tiada masalah lagi untuk menikmati khasiat dari bawang putih. Shaklee menyediakan tablet Garlic tanpa rasa bau yang kurang menyenangkan. Hanya 2 tablet perlu diambil setiap hari yang menyamai 2 ulas garlic segar.




No comments:

Post a Comment